Tag Archives: kisah saya

Gambar Kopi Cap Gantang Sedap Diambil

GAMBAR KOPI CAP GANTANG SEDAP DIAMBIL Gambar kopi cap gantang sedap diambil.  Ya, gambar kopi yang saya letak di dalam blog dan di post ke FB telah diambil.  Gambar kopi tu memang saya tak letak apa-apa watermark.  Siapa tu yang ambil gambar kopi cap gantang Jika dilihat pada tarikh berkenaan adalah 9 Disember 2016.  … Read More »

Bos Belanja Makan di Kelab Tasik Putrajaya

Hari ni akak nak cerita Bos Belanja Makan di Kelan Tasik Putrajaya.  Kesian ko kan aziah huhuhu.  Yela ni first time bos belanja kat luar.  Nak la buat cerita.  Belanja pulak tu kat tempat best gitu… Bos belanja sempena 2 orang pegawai bawah Bahagian kami bertukar.  Sorang sambung belajar dan sorang bertukar bahagian lain.  Apa… Read More »

Kopi Cap Gantang Sedap

KOPI CAP GANTANG SEDAP Kopi cap gantang sedap. Hari ni nak cerita pasal kopi sedap.  Dulu aku bukanlah penggemar kopi.  Tapi bolehlah minum.  Aku adalah penggemar nescafe.  Sebab mak aku memang bancuh nescafe hari-hari dan itu adalah minuman rutin kami sekeluarga. Aku jadi peminat kopi ni sejak kahwin.  Huhuhu sebab apa?  Sebab mak mertua pula… Read More »

Cafe Bang Chik Char Kuey Teow

Petang ni kami berdua saja keluar.  Anak-anak di rumah Mama Long.  En Chenta cadangkan untuk makan Char Kuey Teow.  Aiseyman… Sebagai peminat tegar Char Kuey Teow dengar je orang nak makan CKT apa lagi mestilah nak. Tapi dulu dah pernah makan sekali kat sini.  Dulu dah pernah rasa.  CKT kat sini tak menepati tekak ku. … Read More »

Keguguran – Ini Kisah Saya

KEGUGURAN – INI KISAH SAYA Ini adalah kisah mengenai diri saya.  Saya juga pernah alami keguguran.  Saya alami keguguran di waktu kandungan saya 6-7 minggu usianya.  Hanya Tuhan yang tahu kesedihan saya waktu itu.  Kejadian ini berlaku pada 1 Oktober 2016.  Kira ‘Trajedi Oktober’ bagi saya.  Pada waktu ini orang yang saya perlukan di sisi(suami)… Read More »