Cara Menghilangkan Jerawat dan Bekas

By | May 2, 2018

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT DAN BEKAS

 

Hari ni akak nak kongsikan kepada semua Cara Menghilangkan Jerawat dan Bekas.  Akak pasti anda mesti telah mencuba pelbagai produk di pasaran dari yang murah sehingga yang mahal.  Selain itu ada juga yang telah mencuba cara tradisional yang bermacam-macam petua yang diberikan.  Namun kesannya tidak ketara.  Kenapa?  Kadang kala kita ni malas nak buat.  Betul ke tidak?

 

JENIS-JENIS JERAWAT

  • Jerawat tanpa keradangan seperti bintik hitam dan bintik putih
  • Jerawat berserta keradangan kulit dan mengandungi nanah

 

BAGAIMANA MENGHINDARI JERAWAT

  • Jangan picit jerawat
  • Jangan kerap menyentuh muka
  • Minum banyak air kosong
  • Amalkan makanan seimbang
  • Ambil vitamin secara sederhana
  • Tukar alat solek, span dan berus setiap 6 bulan sekali bagi mengelak pertumbuhan bakteria.
  • Gunakan penyegar dari bahan semulajadi seperti jus lemon, kulit pisang dan teh hijau untuk kulit yang berminyak.
  • Guna alat solek produk penjagaan diri  ‘bukan-komedogenik’.

Kredit kepada Myhealth mengenai sumber jerawat.

 

Baiklah, di pasaran sekarang terdapat pelbagai produk kecantikan yang dikatakan mampu untuk menghilangkan jerawat.  Selain itu, produk itu juga dikatakan mampu untuk memberikan kulit halus dan mulus setelah menggunakannya.  Ada juga menyakinkan pengguna dengan mengatakan produk mereka mampu memberikan kecantikan dalam masa yang singkat.

Kepada pengguna yang inginkan kecantikan kulit dalam masa yang singkat, mereka akan terpengaruh.  Selain itu harga yang ditawarkan juga adalah murah.

TERFIKIRKAH anda kesan terhadap kulit?  Bahan kimia di dalam produk tersebut amat tinggi.  Amat menyedihkan apabila diguna, ia memberi kesan terbakar pada kulit, bertambahnya lagi jerawat, kulit menjadi gatal dan lain-lain.

Suatu ketika dulu akak pernah terpengaruh dengan iklan satu produk tersebut.  Kononnya nak mulus seperti yang dihebohkan di dalam iklan tersebut.  Namun apa yang terjadi?  Naik rasa gatal pada kulit muka.  Kemudian menyebabkan akak garu dan seterusnya muka menjadi bengkak.  Perasaan stress pada kulit sendiri.  Bila bertanyakan kepada penjual.  Dikatanya itu proses detoks kerana sebelum ini saya memakai produk yang tinggi bahan kimia.  Ok cuba positif lagi selama 2 hari.  Makin lama tak tahan rasanya.    Maka akak bertukar kepada produk yang lebih selamat.

 

Kepada anda di luar sana, jika anda menghadapi masalah kulit yang sudah terbakar akibat penggunaan produk yang salah dan juga kulit anda adalah kulit yang sensitif akak cadangkan anda berjumpa dengan pakar kulit untuk penyelesaian yang lebih bagus.

 

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT DAN BEKAS 

 

Di sini akak nak kongsikan beberapa cara yang mana cara ini merawat jerawat dan bekas jerawat dari luar dan dalaman.  Maklumlah.. jerawat ni kan degil.  Jadi penting kita merawat kulit kita dalam dan luar.  Tak gitu.  

 

Cadangan akak untuk dalaman adalah mengamalkan beberapa produk Shaklee yang mana produk ini memang dijamin khas untuk kesihatan dan kecantikan kulit.  Antaranya ialah:-

 

SET HILANG JERAWAT 1

 

Untuk kulit yang cantik dan sihat, dalam set ini akak cadangkan pengambilan ESP.  Kenapan ESP?  Haa… Kalau nak tau ESP ni dia membaiki sel-sel dari dalam.  Beauty is paint.  Jadi kenalah bersabar nak dapat hasil yang kebabom.  Tak gitu?

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

SET HILANG JERAWAT 2

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

Dalam set ini akak cadangkan pengambilan ESP, Vitamin C dan Vitamin E.  Set ini memberikan kelembapan dan menghilangkan parut-parut yang ada di mana Vitamin E dan Vitamin C memainkan peranan masing-masing.  Dengan pengambilan set ini kulit anda akan lebih sihat dan cantik.

 

 

SET HILANG JERAWAT 3

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

Set yang ketiga ini pula menggabungkan 4 produk Shaklee iaitu ESP, Vitamin E, Vitamin C dan GLA.  Dalam set ini akak buat penambahan GLA.  GLA ini berfungsi untuk menstabilkan hormon.  Akak percaya ada di luar sana yang mempunyai jerawat yang sukar untuk dipulihkan.  Faktor mempunyai masalah jerawat juga adalah berpunca daripada hormon.  Jadi akak memang cadangkan untuk anda mengambil set ini bersekali dengan ESP, Vitamin E dan Vitamin C.  Akak pasti.  Lepas penggunaan set ini anda pastu tersenyum lebar.

 

SET HILANG JERAWAT 4

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

 

Set Jerawat 4 ini menggabung Collagen dan Vitamin C.  Lihat saja hasil kajian mereka yang mengamalkan collagen terbukti anda akan lebih kelihatan sihat, muda dan jelita.  Maka anda boleh ucapkan selamat tinggal kepada masalah jerawat. 

 

Baiklah.  Cadangan akak berikutnya ialah untuk penjagaan luaran.  Penjagaan luaran bagi mereka yang ingin tahu cara menghilangkan jerawat dan bekas ialah menggunakan Set Youth Skin Care.  Jangan tak tau.  Set Youth ini memang laku keras di pasaran sehinggakan stok habis disapu.  Itu bermakna betapa hebatnya kesan set Youth ini.  Jom akak cerita sedikit apa yang ada dalam Set Youth ini.  Akak tau korang mesti teruja bila bacanya nanti.

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

 

Apa yang ada dalam Set Youth ini.  Jom kita tengok satu-persatu:- 

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

 

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

 

cara menghilangkan jerawat dan bekas

 

Ha.. kat atas tu semua set lengkap Youth Skincare.  Ramai yang telah menggunakannya tau.  Eh eh nak tau lagi.  Promo untuk Set Youth ni sehingga bulan Mei ni tau.  Dapatkan segera sebab lepas ni tawaran istimewa penjimatan nilai wang ringgit anda dah tak ada.  Jangan kata akak tak payung dik non oiii..  Testimoni Set Youth ini pun akak ada ceritakan di situ.  

 

Fuh.  Panjang lebar penerangan dari akak untuk cara menghilangkan jerawat dan bekas ini.  Bukan apa. Akak nak beri yang terbaik kepada pelanggan akak.  Lagi pun sayangkan kalau kulit muka ni ada masalah jerawat.  Pisst kalau nak tau.  Akak akan bagi tips rahsia dan cara pemakanan yang terbaik jika anda beli dengan akak.  Yang pasti konsultasi yang terbaik dan berkesan akan akak turunkan.  

Anda puas hati dan gembira akak pun suka.  

 

Oh lupa.  Nak tahu lebih lanjut atau

nak sembang-sembang manja dengan akak jangan lupa

Whats app akak tau… Whats app akak.  Nombor akak 

019-376 6967

019-376 6967

 

3 thoughts on “Cara Menghilangkan Jerawat dan Bekas

  1. Pingback: 10 Kesalahan Perlu Dielak Semasa Mengundi ⋆ BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  2. Pingback: Harga Youth Skincare Shaklee Malaysia ⋆ BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  3. Pingback: Harga Youth Skincare Shaklee Individual ⋆ BiLa AzieYaH TaiP BLoG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *