4 Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

By | January 4, 2018

4 KEBAIKAN MINYAK IKAN OMEGA GUARD SHAKLEE

 

4 Kebaikan minyak ikan omega guard shaklee.  Ya, di pasaran sekarang terdapat pelbagai minyak ikan yang pelbagai jenis dan jenama.  Semuanya terpulang pada kita untuk memilih dari segi bajet dan kelebihan sesuatu produk.

 

Suka di sini saya tekankan kebaikan minyak ikan omega guard shaklee.  Kenapa minyak ikan omega guard Shaklee ini menjadi pilihan saya?.  Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau ‘baik’ yang diperlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh.

 

4 kebaikan omega guard produk shaklee

 

4 KEBAIKAN MINYAK IKAN OMEGA GUARD SHAKLEE dikaji secara meluas berkenaan manfaatnya terhadap tubuh badan:

 

1. KESIHATAN JANTUNG

Omega-3 dapat mengurangkan keradangan. Keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan penyakit jantung. EPA & DHA telah terbukti melalui penyelidikan dapat memberikan manfaat berikut – yang mana semuanya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung:

 • Membantu mengekalkan paras trigliserida (kolesterol) dan tekanan darah.
 • Meningkatkan pengaliran darah.
 • Mengekalkan degupan jantung yang sihat.

 

2. FUNGSI OTAK

Otak kita terdiri daripada hampir 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf terdiri daripada lemak. Korteks serebrum (yang bertanggungjawab untuk ingatan dan perhatian) dianggarkan mengandungi 20% DHA. EPA dan DHA telah dikaji untuk:

 • Penglibatan dalam penghantaran maklumat di antara saraf.
 • Kesan positif kepada perasaan, kognitif, daya ingatan, pembelajaran dan perhatian.
 • Memberikan kesan penuaan yang sihat, di mana boleh melambatkan permulaan penyakit yang berkaitan dengan usia dan minda seperti Alzheimer dan demensia/nyanyuk.

 

3. KESIHATAN SENDI

EPA & DHA befungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi. Omega-3 juga memainkan peranan penting dalam:

 • Mengekalkan ketumpatan mineral tulang.
 • Menggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitan.
 • Mengurangkan keradangan – menyekat keradangan dan kemusnahan sendi – yang kerap berlaku dalam artritis.
 • Bertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendisendi yang berkeriut serta sakit bergerak dengan lancar.

 

4. KEHAMILAN

Asid lemak Omega-3 adalah sangat penting semasa kehamilan sehingga penyusuan susu ibu. Selepas bayi dilahirkan, Omega-3 menyokong:

 • Perkembangan otak dan fungsi imun.
 • Kesihatan ibu dan emosi yang stabil selepas bersalin.
 • Perkembangan otak, mata dan sistem saraf janin.
 • DHA adalah komponen utama retina – penting untuk perkembangan penglihatan yang sihat bagi bayi.
 • DHA adalah penting untuk perkembangan optimum otak sebelum kelahiran dan semasa peringkat awal pembesaran kanak-kanak.
 • Boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.
 • Menyokong tempoh kehamilan yang normal dan berat kelahiran bayi yang sihat.

 

Omega-3 juga didapati menyokong kesihatan kulit, membantu penurunan berat badan, meningkatkan sistem imun dan mengawal atur pengeluaran dan fungsi hormon. Walaupun Omega-3 mempunyai pelbagai manfaat kepada kesihatan, ia adalah nutrien yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh. Oleh itu, pengambilan supplemen Omega-3 adalah penting. Orang yang sihat memerlukan kira-kira 1,000-2,000 mg minyak ikan sehari

 

Ya, itulah serba sedikit mengenai tajuk 4 Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee. Diharapkan anda berpuas hati dengan penerangan tersebut. 

 

 

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

SHAKLEE MALAYSIA

Saya adalah salah seorang pengedar Shaklee di Malaysia.  Apa yang ada di website Shaklee anda juga boleh hubungi saya untuk pembelian atau sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee.  

Jika ingin jana pendapatan bersama Shaklee pun boleh juga bertanya kepada saya. InsyaAllah saya akan beri yang terbaik kepada anda.

 

KENAPA PERLU BELI DENGAN SAYA 

PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA 0193766967

Kepada setiap pelanggan yang membeli dengan saya, saya akan beri konsultasi yang terbaik kepada anda.  Yang penting konsultasi ini adalah PERCUMA.  Saya komited kepada semua pelanggan yang membeli dengan saya.

Oh ya.  Saya juga merupakan seorang Crew di dalam Program Now Everyone Can Kurus di mana program ini adalah satu program kuruskan badan secara online.  Program ini mengambil masa 30 hari dan akan dipantau melalui telegram. 

Sehingga kini program ini telah bertahan selama 34 batch sehingga November 2017.  Ya telah ramai kami bantu kepada mereka yang ingin kuruskan badan secara sihat.  Kami bantu anda dari segi cara pemakanan dan juga latihan harian.  Segala tips akan diberi kepada peserta.  Mudah, menarik dan senang bukan.  Sesuai kepada mereka yang banyak memberi alasan susah untuk bersenam di luar rumah.  Mempunyai anak kecil dan tiada masa untuk bersenam. 

 

BERMULANYA SAYA DENGAN SHAKLEE

Untuk makluman semua, sebelum saya serius di dalam Shaklee saya memang telah menggunakan Shaklee.  Tapi saya bukan pengguna tegar.  Guna pun sampai vitamin tu expired.  Tidak konsisten.  Jadi mana nak dapat hasil.  Betul tak?  

Bermula 2 tahun lepas November 2015 saya telah melibatkan diri dengan Shaklee secara serius.  Kenapa serius?  Sebab waktu tu saya nak kuruskan badan.  Masa tu badan dah rasa gemuk oiii… Baju banyak sendat.  Lemak berlapis-lapis.  Bermulanya dari sini saya menjadi pengguna tegar supplemen Shaklee.  Yes dalam masa 60 hari memang terbukti berkesan kepada saya.  Saya berjaya menurunkan berat badan dari 65kg ke 54kg.  Syukur Alhamdulillah.

Bermula dari situ juga, saya dapat rasakan kehebatan kesan menggunakan supplement Shaklee.  Ya, hanya mereka yang konsisten mengguna Shaklee sahaja yang tahu kesan dan kebaikan ke atas kesihatan diri masing-masing.

 

KENALI SAYA PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA 0193766967

Nama saya Noraziah dan anda boleh panggil saya Aziah.  Anda juga boleh follow saya

OK.  Rasanya itu sahaja serba sedikit mengenai saya.  Jangan lupa hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan mengenai Shaklee.  

RelatedPost

3 thoughts on “4 Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

 1. Pingback: Kebaikan Minyak Ikan Untuk Ibu Hamil - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

 2. Pingback: 4 Sebab Kenapa Perlu Omega 3 Untuk Minda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *