Kelebihan ESP Kepada Ibu Mengandung

By | March 22, 2017

KELEBIHAN ESP KEPADA IBU MENGANDUNG

 

Hai.  Hari ini saya hendak kongsikan cerita mengenai kelebihan ESP Shaklee untuk ibu mengandung. ESP bukan sebarang susu soya. Ia sangat istimewa kerana ia adalah minuman Protein. Ia diperbuat dari Non-Gmo soya yang diproses dengan kawalan ketat dan teliti untuk menjamin kualiti produk.

Berikut saya senaraikan Kelebihan ESP Kepada Ibu Mengandung:-

  1. ESP meningkatkan imuniti badan ibu mengandung.

ESP Shaklee adalah minuman protein yang berkhasiat. Protein membantu meningkatkan imuniti badan ibu mengandung. Ramai yang tidak tahu, selain vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah dicerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.

  1. ESP Shaklee mengawal berat ibu mengandung dan elak diabetes

Tidak dinafikan apabila kandungan mencecah 5 bulan ke atas, selera makan ibu mengandung akan meningkat secara mendadak. Ketika inilah nafsu makan itu membuak-buak. Itu adalah normal bagi ibu mengandung. Walaubagaimanapun, nafsu jangan diikutkan selalu dan kita harus mengawal pemakanan.  Ini penting agar berat tidak naik secara mendadak dan menyebabkan kencing manis atau diabetes.

ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Makanan yang rendah GI melambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. Sebab itulah, ramai ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Gejala diabetes terjadi apabila ibu mengandung memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap.

  1. ESP membantu pembentukan otot dan otak bayi.

Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada protein. Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini. Justeru itu sangatlah penting ibu mengandung mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung.

  1. ESP membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik.

Protein perlu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Sel-sel kulit yang telah mati perlu diganti dengan sel baru. Protein dalam ESP akan membuatkan sel-sel kulit kita akan bertambah gebu, halus mulus dan cantik berseri. Parut juga kian pudar dan hilang kerana protein telah mengantikannya dengan sel-sel baru. Ibu mengandung akan menjadi lebih cantik, gojes dan menawan walaupun berbadan dua. Kulit bayi di dalam kandungan juga akan menerima kebaikan ESP Shaklee ini. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik.

  1. ESP membantu ibu morning sickness di awal kehamilan.

Di awal kehamilan, adalah suatu yang normal bagi ibu mengandung mengalami morning sickness dan alah yang teruk sehingga muntah-muntah. Kita juga akan merasa loya dan mual terutama apabila perut kosong. ESP Shaklee membantu membekalkan tenaga yang berpanjangan sepanjang hari. Perut juga akan rasa kenyang lebih lama. ESP Shaklee mudah dihadam berbanding makanan berprotein yang lain.  Selain itu anda juga boleh membaca diruang ini mengenai Tips Mengawal Mabuk.

 

Wah, rasa teruja dengan ESP?  Saya kongsikan lagi testimoni mengenai ESP.  Jom kita lihat.

kelebihan esp kepada ibu mengandung

kelebihan esp kepada ibu mengandung

 

 

Baiklah, jika anda berminat untuk membeli sendiri ESP ini, anda boleh klik  BELI ESP.  Namun jika anda inginkan harga yang lebih value dan jimat, anda boleh hubungi saya terus seperti talian di bawah. Jika inginkan khidmat konsultasi lebih lanjut juga boleh hubungi saya.  Justeru saya doakan kesihatan yang terbaik untuk anda dan juga bayi anda. 

 

 

 

RelatedPost

4 thoughts on “Kelebihan ESP Kepada Ibu Mengandung

  1. Pingback: Set Penyusuan Shaklee Lengkap - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  2. Pingback: Stretch Mark dan Tips Menghilangkannya - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  3. Pingback: Petua Menurunkan Tekanan Darah Tinggi Semasa Hamil

  4. Pingback: Cara Banyakkan Susu Ibu Yang Berkesan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *