Kelebihan 1001 Vivix Shaklee

By | January 19, 2017

KELEBIHAN 1001 VIVIX SHAKLEE

 

Kelebihan 1001 Vivix Shaklee adalah minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.  Ia mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix Shaklee begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

 

Kelebihan 1001 vivix shaklee

 

 

Oh saya nak bagitahu.. Sempena bulan Januari ni vivix shaklee ada promosi

  1.  Pembelian 2 botol vivix shaklee anda akan mendapat diskaun sebanyak 5%
  2.  Beli 7 botol shaklee akan mendapat harga 6 botol vivix shaklee

 

JANGAN LEPASKAN PELUANG INI.

Promosi vivix ni biasanya hanya dibuat pada awal tahun sahaja.  Dapat banyak jimat tu.

 

KELEBIHAN 1001 VIVIX SHAKLEE

RAMUAN VIVIX SHAKLEE

Ramuan apa yang ada di dalam vivix?  Vivix diperbuat daripada 4 bahan utama yang terpilih. Ianya merupakan ekstrak/pati pekat yang sangat berharga.


1. MUSCADINE GRAPE/ANGGUR MUSCADINE

 

kelebihan 1001 vivix shaklee

 

Anggur hebat ini adalah satu-satunya anggur di alam semulajadi yangmempunyai lebih satu kromosom, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanfaatkan kesihatan. Ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai di dalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Selepas dilakukan kaji selidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti. Seterusnya kumpulan ini, bersama dengan ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujian makmal untuk anti-penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam Vivix”, abli solos menggabungkan resveratrol yang lampautulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah dan Karet ungu. Campuran inilah yang bertanggung jawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular

 

 

2. PURPLE CARROT/LOBAK UNGU

kelebihan 1001 vivix shaklee

 

 

Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins, dan sesquiterpenes.

Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala, biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali bluberry, yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksidan utama didalam karet yang berwarna ungu-kuning dan ungu-oren, dan lobak ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi, diikuti oleh karet ungu-oren. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak di dalam semua jenis lobak. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dengan pengambilan kopi.

Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Tambahan pula, ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platlet dan lipoprotin yang berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.

3. ELDERBERRY

kelebihan 1001 vivix shaklee

 

 

Satu daripada manafaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids, yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat, dengan yang demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yang sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yang dikenali sebagai anthocyanin, yang memberi kesan anti-radang. la juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.

Walau bagaimanapun, Elderberry tidak hanya kaya dengan antioxidant, tetapi juga vitamin A, B and C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin. Sernua ini adalah manafaat kesihatan yang didapati dari Elderberry. Selain dari menguatkan sistem immun, untuk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan seperti flu, jangkitan yeast, astma, batuk, sesak hidung dan dada dan diabetes.

la juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL. Oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.

Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk, strok dan serangan sakit jantung. Seterusnya lagi manafaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

 

4. POLYGONUM CUSPIDATUM

Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed jepun) adalah tumbuhan perenial yang besar berasal dari Asia, yang juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber komersial Resveratrol, yang juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manafaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina. Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal ke atas haiwan untuk menentukan manafaat kesihatan resveratrol.

 

Kelebihan 1001 vivix shaklee

 

Pisst… nak bagitau lagi ni… selain yang saya telah bagitau promosi di atas. 

Jika anda berminat untuk membeli vivix, anda akan mendapat tawaran yang hebat jika membeli 2 botol vivix. 

Kenapa saya kata begitu?

  • Free membership

 

  • Cash back Rm30

 

  • Harga pun diskaun

Menarik bukan.  Apa tunggu lagi.  Jika anda ingin membuat pembelian sendiri, anda boleh klik

Twin Pack Vivix. 

Jika inginkan pertolongan dari saya juga boleh.  Hubungi saya di talian yang diberikan di bawah.

Akhir kata dari saya, tak rugi kalau anda beli vivix untuk kesihatan diri sendiri atau kesihatan orang tersayang setelah anda tahu kelebihan 1001 vivix shaklee ini.

 

Kelebihan 1001 vivix shaklee

 

RelatedPost

3 thoughts on “Kelebihan 1001 Vivix Shaklee

  1. Pingback: Kenali Penyakit Kencing Manis - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  2. Pingback: Cara Menurunkan Kolestrol Dengan Cepat

  3. Pingback: Cara Mendapatkan Vivix Shaklee Yang Murah ⋆ BiLa AzieYaH TaiP BLoG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *