Cara Menurunkan Berat Badan Yang Berkesan

By | October 27, 2016

CARA MENURUNKAN BERAT BADAN YANG BERKESAN

 

Cara menurunkan berat badan yang berkesan.  Baiklah, saya tahu anda mesti tak sabar nak tahu bagaimana cara untuk menurunkan berat badan yang berkesan bukan?

 

Hai…Assalammualaikum

 

Anda mempunyai masalah untuk MENURUNKAN BERAT BADAN?

Dah CUBA pelbagai PRODUK TAPI TAK KURUS-KURUS?

Dah kurus tapi BERTAMBAH PULAK BERAT BADANNYA?

 

 

YES!!! Anda telah berada di HALAMAN YANG BETUL

Sebab apa?

KERANA KAMI AKAN MEMBANTU ANDA

DENGAN APA YANG ANDA IMPIKAN

 

CARA MENURUNKAN BERAT BADAN 

Di sini saya akan membantu anda sedaya mungkin di dalam cara menurunkan berat badan yang berkesan.  Anda tak perlu risau dan gusar kerana saya akan perkenalkan anda kepada satu program yang dijalankan secara online.  Tidak perlu untuk menghadiri kelas, sebarang perjumpaan, risau terlepas kelas atau anda mempunyai program luar lain bersama keluarga.  Program ini dijalankan dengan menggunakan aplikasi telegram sahaja.

PROGRAM APA TU?

 

Nama program hebat ini adalah 

Program Now Everyone Can Kurus Slimfit

 

Jom-Joint-Program-Kurus-Terhebat-Abad-Ini

cara menurunkan berat badan

 

Ia merupakan satu program untuk mereka yang ingin kuruskan badan dengan sihat.  Program ini merupakan program coaching yang terhebat yang saya jumpa, sertai dan rasakan keberkesanannya.  Program ni adalah merupakan satu program coaching secara online selama 30 hari.

 

Walaupun di luar sana banyak program coaching online untuk kuruskan badan, tetapi saya tetap memilih Program Now Everyone Can Kurus Slimfit.  Ini kerana saya sudah merasakan kehebatan coaching group ini.  Sekarang saya telah menjadi salah seorang crew di dalam program Now Everyone Can Kurus Slimfit ini. Sebab apa saya kata HEBAT? Kalau nak tahu anda kena JOINT untuk sertai kami.  Anda sendiri akan faham dan merasi kehebatan program ini.

 

MANA SAYA DAPAT TAHU PROGRAM NI?

 

Saya tahu program ini melalui seorang rakan yang telah menyertai program ini terlebih dahulu dari saya. Saya lihat perkembangan beliau dalam menyertai program ni melalui sharing beliau di FB. Mana boleh jadi dia dah kurus.  Saya?  Alamak, masih GEMUK!.  Saya terfikir bagaimana cara untuk menurunkan berat badan.

 

Kemudian saya dengan hati yang nekad PM beliau mengenai program Now Every One Can Kurus Slimfit ini. Dalam program ini, terdapat seorang coach  dan beberapa orang crew yang akan memantau segala pemakanan dan aktiviti.

 

Saya joint program ni semasa Batch 11.  Kemudian saya joint untuk kali kedua Batch 16 adalah untuk memaintain berat dan mendapatkan stamina yang lebih hebat.  Bayangkan berapa ramai yang telah kami bantu untuk mereka kurus dan sihat.

 

 

APA KELEBIHAN PROGRAM INI?

 

 

Secara keseluruhannya, saya katakan program Now Every One Can Kurus Slimfit ini amat bagus.

 Kerana apa?

 

PERBANDINGAN PROGRAM NOW EVERYONE CAN KURUS DENGAN PROGRAM YANG LAIN

 

PROGRAM NECK PROGRAM XXX
Tiada yuran terselindung Yuran terselindung
Penekanan terhadap amalan pemakanan yang sihat Tiada penekanan terhadap pemakanan sihat
Pemantauan 24 jam sehari Tiada pemantauan
PERCUMA kelas kalori Perlu menghadiri kelas
Tengahari WAJIB nasi Nasi adalah MUSUH
Support group yang efektif walaupun batch telah tamat Tiada support group

 

WAJIB MAKAN NASI

 

Ya, dalam program ini, kami wajibkan peserta untuk makan nasi.  Eh, makan nasi wajib?  Makan nasikan boleh gemuk?  Ya, makan nasi adalah wajib dalam program ini.  Tapi, kalau makan nasi dengan cara yang salah itulah yang boleh menyebabkan kita gemuk.  Jadi, jika anda hendak tahu rahsia dan tips WAJIB MAKAN NASI, jemputlah sertai cabaran program ini.

cara menurunkan berat badan

 

 

WAJIB MAKAN 5 KALI SEHARI

Dalam program ini kami galakkan peserta untuk makan 5 kali sehari.  Macam banyak kali pulak makan ye.  Walaupun banyak kali tapi kami akan pastikan formula utama adalah anda akan kurus.

 

cara menurunkan berat badan

 

 

KURUS DARI RUMAH

 

Program Slimfit adalah merupakan program online.  Maka, segala aktiviti anda akan lakukan dari rumah.  Kami sedia maklum ramai peserta yang sibuk dengan jadual masing-masing untuk melakukan senaman ke gym.  Maka, program ini amatlah sesuai kepada mereka yang sibuk dan tidak mempunyai masa.

Peserta akan 100% bersenam dari rumah sahaja.

 

JAGA PEMAKANAN

 

cara menurunkan berat badan

 

Peserta diminta update segala pemakanan yang dimakan seharian.  Di sini kami akan ajar sama cara pemakanan itu betul atau tidak.

BUAT SENAMAN

 

Sebelum peserta menyertai program ini ramai yang mengatakan mereka tiada masa.  Tapi dalam program ini kami ajar kepada peserta untuk mereka beri masa kepada senaman.  Caranya?  Marilah sertai kami.

SUPPLEMEN SEBAGAI NUTRISI TAMBAHAN

 

Semua peserta kami wajibkan mengambil supplement.

Harus ingat, SUPPLEMENT BUKANLAH UBAT KURUS.

Supplement dapat membekalkan nutrisi tambahan kepada tubuh badan.  Kami cadangkan pengambilan suppliment adalah kerana kita faham dalam seharian kita tidak dapat menambung nutrisi yang lengkap di samping pemakanan dan senaman. 

Maka, dengan pengambilan suppliment ianya amat membantu untuk proses penurunan berat badan secara semulajadi.

Inilah rahsia kejayaan peserta Now EveryOne Can Kurus Slimfit. 

 

 

Asyik cerita mengenai program ini sajakan. 

Jom tengok perubahan saya semasa menyertai Program Now Everyone Can Kurus Slimfit ini.

 

 

 

Jom-Joint-Program-Kurus-Terhebat-Abad-Ini

Boleh tengok perbezaan pipi saya sebelum program dan selepas program. Hilang pipi pau

Jom-Joint-Program-Kurus-Terhebat-Abad-Ini

Perbezaan 65kg ke 54.4kg

 

 

KISAH SAYA DI DALAM PROGRAM

 

Inilah berat yang saya perolehi semasa Batch 11

 

Dalam Batch 11 saya bermula dengan berat 65kg.  Sebelum masuk ke group besar, saya duduk di group kecil dahulu.  Di situ saya menyesuaikan diri dengan menjaga pemakanan dan senaman sikit-sikit.  Walau bagaimana pun bagi membantu penurunan berat badan saya juga mengamalkan supplement.  

 

Ya, saya tahu ramai di luar sana yang anti supplement.  Baiklah mari saya rumuskan kebaikan mengambil supplement sebenarnya.  Dalam pemilihan supplement kita perlu memilih dan mengambil yang selamat.  Jadi dengan ini saya telah memilih Shaklee yang memang terbukti selamat dan sihat.  Jadi tidak ada rasa kerisauan dan bimbang di dalam mengambil Shaklee.  Sebenarnya, mereka yang mengamalkan supplement ini adalah lebih sihat dan lebih terhindar daripada serangan penyakit.  Bukanlah saya mengatakan tidak terkena penyakit langsung.  

 

Keperluan mengambil supplement ini adalah untuk anda lebih sihat dan aktif.  Percayalah.  Di dalam program kami ini terdapat mereka yang mempunyai masalah kesihatan seperti sakit lutut, darah tinggi, kolestrol tinggi, Hb rendah dan penyakit lain.  Namun begitu mereka tekad untuk turunkan berat dan di samping mengambil supplement dan mengamalkan gaya hidup yang sihat.   Maka, kebanyakkan daripada peserta telah bebas dari penyakit tersebut.

 

Sebelum mula berdiet, anda mesti sediakan diri dari segi fizikal dan mental.  Sebelum masuk group rasmi, saya dah turun dari 65kg ke 61kg. Dalam hati senang je rupanya nak diet ni.  Selama ni aku diet turun 1 kg naik 3kg.  Seksa rasanya.  Sebab apa? Sebab nak kurus tapi ilmu tiada.

 

Berkat kesabaran, dan supportive group dan mindset yang sering dicuci oleh coach dan crew, saya telah berjaya menurunkan berat badan dengan jayanya.  Coach dan crew akan membimbing kami bagaimana cara menurunkan berat badan dengan sihat.  Yes, kami tidak mengamalkan crash diet seperti sesetengah program.

 

 

TESTIMONI PESERTA YANG BERJAYA

 

Jom-Joint-Program-Kurus-Hebat-Abad-Ini

 

 

 

Jom-Joint-Program-Kurus-Terhebat-Abad-Ini

 

 

 

 

 

Jom-Joint-Program-Kurus-Terhebat-Abad-Ini

 

Ada rasa tercabar dengan testimoni di atas?

Kepada anda di luar sana yang inginkan hidup sihat dan inginkan kesihatan yang menyeluruh jom join program ini.  Kami akan ajarkan kepada anda cara menurukan berat badan yang paling berkesan.

Jangan banyak alasan dan kata-kata negatif disetkan di minda anda. Anda MAMPU mengubah diri anda sebenarnya.

Jika anda joint Program Now Everyone Can Kurus Slimfit ini, saya doakan anda berjaya kurus dan sihat. Anda akan gembira dengan pilihan bijak anda sendiri.  Dengan penerangan Cara menurunkan berat badan yang berkesan ini saya berharap anda akan dapat merubah cara kehidupan kepada yang lebih sihat.

 

 

BERMINAT?  

CEPAT HUBUNGI SAYA UNTUK BATCH SETERUSNYA

 

cara menurunkan berat badan

 

Cepat tau jangan fikir lama-lama.

Nak ubah cara hidup kepada lebih sihat

INGAT SAYA. INGAT SAYA TAU.

4 thoughts on “Cara Menurunkan Berat Badan Yang Berkesan

  1. Pingback: Checklist Persediaan Untuk Turun Berat Badan - Info Sihat Anda

  2. Pingback: Kegemukan Selesai Dengan Set Kurus Shaklee - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  3. Pingback: Testimoni Timbangan Minggu ke 2 Batch 22 Program Now Everyone Can Kurus - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  4. Pingback: Tips Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *