Produk Shaklee – Lecithin

By | October 20, 2016

APA FUNGSI PRODUK SHAKLEE – LECITHIN

Lechithin adalah pengemulsi semujadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung.  Ia bertujuan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

Produk-Shaklee-Lecithin

 

 

APA KANDUNGAN LECITHIN

Ia mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80 mg kolina dan 48mg inositol

Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan ecetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

APA FUNGSI KOLINA?

Kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan.  Kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan system saraf.  Maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, ia juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas.

APA KELEBIHAN LECITHIN

  • Ia boleh melindungi hati kita.

Bagaimana lecithin boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak.  Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan hati.

  • Memecahkan lemak dan kolestrol

Cara ia bertindak sebagai pembersih salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolism lemak, kolestrok dalam tubuh kita.

  • Melangsingkan dan menhalang obesiti

Jika diambil dalam kuantiti yang betul mampu mempercepatkan pembakaran lemak degil dalam tubuh kita.  Ia juga mampu membakar lemak lebih cepat jika disertakan dengan senaman yang bersesuaian.

  • Mencantikkan otot dan kulit.

Ianya sesuai terutama kepada mereka yang menggunakan penghawa dingin dan dapat mengelakkan kulit bersisik/kering. Lecithin boleh membentuk membrane sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita menjadi cantik.  Ia juga boleh mengaktifkan metabollisma sel dan melambatkan penuaan.

  • Memperbaiki alergi

Boleh menghalang plalet darah dari mengaktifkan tisu gegelang di dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi semakin parah seperti penyakit kulit seperti dermatitis dan alergi

  • Menghalang kejadian batu karang

Batu karang terjadi akibat dari kolestrol yang berlebihan dalam badan kita.  Ia bertindak untuk pengemulsi supaya kolestril yang dapat dihalang dari menjadi batu karang.

 

Produk-Shaklee-Lechitin

RelatedPost

2 thoughts on “Produk Shaklee – Lecithin

  1. Pingback: 10 Cara Merawat Bengkak Susu - BiLa AzieYaH TaiP BLoG

  2. Pingback: Cara Hilangkan Bengkak Susu ⋆ BiLa AzieYaH TaiP BLoG

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *