Produk Shaklee – Alfafa Complex

By | October 20, 2016

PRODUK SHAKLEE – ALFAFA COMPLEX 

 

Alfalfa bermaksud “raja segala makanan” dan ada sebab gelaran tersebut diberikan – ia sangat berkhasiat. Alfalfa mempunyai sistem akar tunjang yang boleh mencecah sedalam 6 meter ke bawah, membolehkan ia menyerap lebih banyak nutrien dari tanah. Tumbuhan ini membekalkan lebih 300 nutrien dan mineral termasuk kalsium, fosforus, zat besi, magnesium, klorofil, bioflavonoid, mineral surih dan vitamin

Alfalfa Complex adalah Shaklee Signature Formula yang asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950’an.  Ditanam di kawasan subur, Antelope Valley, California, Shaklee menuai alfalfa semasa di puncak kematangan – semasa berumur 2 tahun, untuk memastikan anda memperolehi kandungan nutrisi sebaik mungkin. Selepas dituai, ia diletakkan untuk pengeringan di bawah udara segar dan sinar matahari panas California, dan Shaklee hanya menggunakan serbuk dedaun untuk menghasilkan tablet alfalfa.

Nutritional Facts

Saiz Hidangan: 10 tablet

Ramuan Amaun Setiap Tablet
Serbuk Alfalfa 300.000 mg
Dikalsium Fosfat Kontang 103.623 mg
Trikalsium Fosfat 1.921 mg
Alfafa

Alfafa

Kebaikan Alfafa Complex

Terbaik untuk merawat 3A

  1. Arthritis
  2. Asma
  3. Alergik

Alfafa juga merawat masalah keputihan pada wanita.  Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunya fungsi seperti kacip Fatimah, maka membantu dalam hubungan suami isteri.  Malah ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.  Jadi wanita dan para isteri… mai la amik alfafa untuk kebaikan kita bersama.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *