Hilangkan Senggugut Dengan Shaklee

Set senggugut shaklee

 HILANGKAN SENGGUGUT DENGAN SHAKLEE


APA ITU SENGGUGUT?

Senggugut adalah kesakitan yang dialami semasa kedatangan haid.  Ianya sering menyerang wanita pada hari pertama dan kedua haid.  Namun begitu, ianya biasa berlaku di bahagian bawah perut atau pelvis semasa datang haid.

SIMPTOM-SIMPTOM PENYAKIT INI

  1.  Sakit Kepala
  2.   Pening
  3.   Letih
  4.   Sakit belakang (sepanjang kedatangan haid)
  5.   Haid yang tidak tetap

 

Dulu semasa saya mengalami senggugut, hanya Tuhan sahaja yang tahu sakitnya macam mana.  Sebelum period tu datang, saya akan sakit perut 2 ke 3 hari sebelum itu.  Bila hari pertama period je sakitnya makin menjadi-jadi.  Jika di kelas memang kita tak boleh nak fokus pada pelajaran sangat.  Jika di rumah saya akan baring je.  Sebab apa?  Sebab sakit di pinggang yang melemahkan satu badan.  Jika mahu berjalan juga saya terpaksa jalan membongkok seperti nenek kebayan.  Ups.. huhu…

 

Selain itu untuk melegakan sedikit saya akan ambil bantal sambil menekan perut.  Pernah masa tu abah saya tak tau saya ada senggugut.  Siap kena marah lagi. Kenapa saya macam ni macam orang tak makan.  Waaaa… garang ooo.  Oh ya, selain itu semasa period juga saya cadangkan supaya anda mandi dengan air panas.  Insya Allah sekurang-kurangnya rasa lega sedikit.  

 

 

RAWATAN ALTERNATIF

Saya juga pernah mengalami senggugut.  Saya faham dan tahu perasaan mereka yang mengalami senggugut ini.  Jika dulu semasa senggugut tahap sakit yang tidak dapat saya tahan, saya ambil panadol.

Selain panadol, ada juga yang mengambil ponstan, aspirin, dan sebagainya.  Suatu ketika dulu panadol.

 

 

hilangkan senggugut dengan shaklee

 

 

 

Ramai wanita di luar sana yang mengambil ubat tahan sakit ini.  Pada hakikatnya ubat-ubat penahan sakit ini adalah ubat yang dapat melegakan untuk sementara sahaja.  Ianya bukan untuk menyembuhkan penyakit ini.

Bagi pengidap senggugut hanya dengan cara itu mereka dapat melegakan kesakitan.  Jika tidak, aktiviti harian tidak dapat dilakukan seperti biasa.

Pengambilan ubat tahan sakit ini seperti kita sedia maklum adalah tidak baik untuk kesihatan buah pinggang kita.

Penyakit yang dialami semasa remaja dikatakan mampu sembuh selepas berkahwin.  Namun begitu, ada sesetengah yang mengalaminya menjadi ke tahap yang lebih serius.

 

 

hilangkan senggugut dengan shaklee

 

 

 

 

HILANGKAN SENGGUGUT DENGAN SHAKLEE

hilangkan senggugut dengan shaklee

 

 

Di dalam set ini terdapat 3 produk yang dicadangkan seperti GLA, ostematrix dan B-complex

GLA

  • Pati biji borage, iaitu biji tumbuhan yang merupakan sumber bagi GLA semulajadi
  • Pengambilan GLA boleh meringankan symptom penyakit ini.
  • Dapat mengurangkan kesensitifan payudara
  • Mengawal keinginan pengambilan makanan manis-manis

 

OSTEMATRIX

  • Pengambilan kalsium yang cukup dapat mengurangkan masalah penyakit ini.
  • Pengambilan kalsium tambahan dapat mengawal turun naik perasaan dan emosi sebelum haid bermula.
  • Wanita yang menghidap penyakit ini juga kekurangan magnesium

 

B-COMPLEX

  • Vitamin B-complex khususnya vitamin B5, B6 dan B12 telah terbukti menghasilkan kesan terbaik ke atas penyakit ini.
  • Membantu mengurangkan rasa tertekan dengan vitamin B5
  • Mengurangkan penyimpanan air, menambahkan aliran oksigen kepada organ wanita dengan vitamin B6
  • Menstabilkan para estrogen ke tahap normal

 

TESTIMONI

 

hilangkan senggugut dengan shaklee
                        Konsisten mengambil dan mengamalkan GLA

 

 

 

hilangkan senggugut dengan shaklee
                                    Betulkan kitaran haid dengan GLA

 

 

hilangkan senggugut dengan shaklee
                                   Mereka berpuas hati dengan GLA

 

Bagaimana?  Anda menghadapi masalah seperti saya bincangkan?  Mari saya bantu anda.  Jangan biarkan berlarutan.  Hilangkan senggugut dengan Shaklee.  Apalah sangat wang ringgit untuk kesihatan diri sendiri berbanding jika anda sakit berlarutan.  Rawatan awal lebih baik daripada berlarutan.  Saya akan berikan konsultasi penuh jika anda membeli dengan saya.  Saya jamin dapat membantu anda menghadapi masalah ini.  Jangan lupa hubungi saya. 

Oh, ya.  Anda juga boleh beli sendiri di link yang saya sediakan.  Hubungi saya jika anda inginkan bantuan.

 

B-Complex

GLA

Ostematrix

hilangkan senggugut dengan shaklee

Leave a Comment