Omega Guard Produk Shaklee

By | October 20, 2016

 

OMEGA GUARD PRODUK SHAKLEE

 

Omega Guard Produk Shaklee.  Ia merupakan  minyak ikan paling tulen di dunia. Ini kerana setiap kapsul Omega Guard produk shaklee mengandungi 7 spektrum penuh asid lemak omega-3 semulajadi antaranya EPA, DHA, ALA dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard  membekalkan 905mg asid lemak omega-3 EPA dan DHA.

 

 

KEISTIMEWAAN OMEGA GUARD PRODUK SHAKLEE

Omega Guard membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

 

Penyulingan Molekul Berganda

Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

 

Sahabat Laut

Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar.

 

 

MANFAAT OMEGA GUARD

Omega-3 dapat mengurangkan keradangan. Keradangan boleh merosakkan saluran darah dan menyebabkan penyakit jantung.

EPA & DHA telah terbukti melalui penyelidikan dapat memberikan manfaat berikut – yang mana semuanya boleh membantu mengurangkan risiko penyakit jantung:

 

• Membantu mengekalkan paras trigliserida (kolesterol) dan tekanan darah.

• Meningkatkan pengaliran darah.

• Mengekalkan degupan jantung yang sihat.

 

Otak kita terdiri daripada hampir 60% lemak dan kebanyakan sistem saraf terdiri daripada lemak. Korteks serebrum (yang bertanggungjawab untuk ingatan dan perhatian) dianggarkan mengandungi 20% DHA. EPA dan DHA telah dikaji untuk:

• Penglibatan dalam penghantaran maklumat di antara saraf.

• Kesan positif kepada perasaan, kognitif, daya ingatan, pembelajaran dan perhatian.

• Memberikan kesan penuaan yang sihat, di mana boleh melambatkan permulaan penyakit yang berkaitan dengan usia dan minda seperti Alzheimer dan demensia/nyanyuk.

 

EPA & DHA befungsi untuk mengurangkan keradangan dengan mengurangkan pengeluaran enzim yang menghakis rawan dan menyebabkan sakit sendi.7,8 Omega-3 juga memainkan peranan penting dalam:

• Mengekalkan ketumpatan mineral tulang.

• Menggalakkan pergerakan sendi, fleksibiliti, mengurangkan kekejangan, bengkak dan kesakitan.

• Mengurangkan keradangan – menyekat keradangan dan kemusnahan sendi – yang kerap berlaku dalam artritis.

• Bertindak sebagai pelincir untuk membolehkan sendisendi yang berkeriut serta sakit bergerak dengan lancar.

 

Asid lemak Omega-3 adalah sangat penting semasa kehamilan sehingga penyusuan susu ibu. Selepas bayi dilahirkan, Omega-3 menyokong:

• Perkembangan otak dan fungsi imun.

• Kesihatan ibu dan emosi yang stabil selepas bersalin.

• Perkembangan otak, mata dan sistem saraf janin. 

• DHA adalah komponen utama retina – penting untuk perkembangan penglihatan yang sihat bagi bayi.

• DHA adalah penting untuk perkembangan optimum otak sebelum kelahiran dan semasa peringkat awal pembesaran kanak-kanak.

• Boleh mengurangkan risiko alahan pada bayi.

• Menyokong tempoh kehamilan yang normal dan berat kelahiran bayi yang sihat.

 

SHAKLEE MALAYSIA

Saya adalah salah seorang pengedar Shaklee di Malaysia.  Apa yang ada di website Shaklee anda juga boleh hubungi saya untuk pembelian atau sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee.  

Jika ingin jana pendapatan bersama Shaklee pun boleh juga bertanya kepada saya. InsyaAllah saya akan beri yang terbaik kepada anda.

 

KENAPA PERLU BELI DENGAN SAYA 

PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA 0193766967

Kepada setiap pelanggan yang membeli dengan saya, saya akan beri konsultasi yang terbaik kepada anda.  Yang penting konsultasi ini adalah PERCUMA.  Saya komited kepada semua pelanggan yang membeli dengan saya.

Oh ya.  Saya juga merupakan seorang Crew di dalam Program Now Everyone Can Kurus di mana program ini adalah satu program kuruskan badan secara online.  Program ini mengambil masa 30 hari dan akan dipantau melalui telegram. 

Sehingga kini program ini telah bertahan selama 34 batch sehingga November 2017.  Ya telah ramai kami bantu kepada mereka yang ingin kuruskan badan secara sihat.  Kami bantu anda dari segi cara pemakanan dan juga latihan harian.  Segala tips akan diberi kepada peserta.  Mudah, menarik dan senang bukan.  Sesuai kepada mereka yang banyak memberi alasan susah untuk bersenam di luar rumah.  Mempunyai anak kecil dan tiada masa untuk bersenam. 

 

BERMULANYA SAYA DENGAN SHAKLEE

Untuk makluman semua, sebelum saya serius di dalam Shaklee saya memang telah menggunakan Shaklee.  Tapi saya bukan pengguna tegar.  Guna pun sampai vitamin tu expired.  Tidak konsisten.  Jadi mana nak dapat hasil.  Betul tak?  

 

Bermula 2 tahun lepas November 2015 saya telah melibatkan diri dengan Shaklee secara serius.  Kenapa serius?  Sebab waktu tu saya nak kuruskan badan.  Masa tu badan dah rasa gemuk oiii… Baju banyak sendat.  Lemak berlapis-lapis.  Bermulanya dari sini saya menjadi pengguna tegar supplemen Shaklee.  Yes dalam masa 60 hari memang terbukti berkesan kepada saya.  Saya berjaya menurunkan berat badan dari 65kg ke 54kg.  Syukur Alhamdulillah.

 

Bermula dari situ juga, saya dapat rasakan kehebatan kesan menggunakan supplement Shaklee.  Ya, hanya mereka yang konsisten mengguna Shaklee sahaja yang tahu kesan dan kebaikan ke atas kesihatan diri masing-masing.

 

KENALI SAYA PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA 0193766967

 

Nama saya Noraziah dan anda boleh panggil saya Aziah.  Anda juga boleh follow saya

OK.  Rasanya itu sahaja serba sedikit mengenai saya.  Jangan lupa hubungi saya jika ada sebarang pertanyaan mengenai Shaklee.  

 

 

 

 

 

Produk Shaklee - Omega Guard