Hidup Lebih Aktif Dengan Mengambil Omega 3

hidup lebih aktif dengan mengambil omega 3

HIDUP LEBIH AKTIF DENGAN MENGAMBIL OMEGA 3   Hidup Lebih Aktif Dengan Mengambil Omega 3.  Ya, Omega 3.  Terdapat pelbagai dan banyak jenis omega 3 di pasaran.  Kita hanya perlu bijak memilih dan menilai tahap keaslian sesuatu jenama.   HIDUP LEBIH AKTIF DENGAN MENGAMBIL OMEGA 3 Sendi adalah sambungan antara dua tulang yang membolehkan anda memusingkan kepala, membengkokkan siku, menggerakkan pinggul, berjalan, melompat, dan melakukan perkara lain yang anda ingin lakukan. Bagaimanapun, apabila usia semakin meningkat, terdapat sedikit kesakitan dan keperitan yang mungkin boleh menjejaskan kehidupan anda dan menyebabkan aktiviti harian tidak…

Read More

Gambar Kopi Cap Gantang Sedap Diambil

gambar kopi cap gantang sedap diambil

GAMBAR KOPI CAP GANTANG SEDAP DIAMBIL Gambar kopi cap gantang sedap diambil.  Ya, gambar kopi yang saya letak di dalam blog dan di post ke FB telah diambil.  Gambar kopi tu memang saya tak letak apa-apa watermark.  Siapa tu yang ambil gambar kopi cap gantang Jika dilihat pada tarikh berkenaan adalah 9 Disember 2016.     GAMBAR KOPI CAP GANTANG SEDAP DIAMBIL Siapa tu yang ambil gambar kopi cap gantang sedap tu?  Masa tu entah kenapa ku rasa macam nak search tajuk kopi cap gantang ni.  Sebab apa?  Sebab rasa…

Read More

10 Cara Merawat Bengkak Susu

10 cara merawat bengkak susu

10 CARA MERAWAT BENGKAK SUSU   10 Cara Merawat Bengkak Susu.  Kali ini saya akan rungkaikan 10 cara merawat bengkak susu.  Saya percaya perkara ini mesti ada terjadi kepada ibu yang menyusukan bayi mereka.  Saya akan lebih fokuskan kepada ibu muda yang pertama kali menyusukan bayi mereka.   Penyusuan ibu adalah proses semulajadi. Walau bagaimanapun dalam 2 minggu pertama, penyusuan mungkin sukar bagi ibu terutama jika ini adalah pengalaman pertama anda. Berikut adalah beberapa masalah biasa yang dialami oleh sesetengah ibu: Kebengkakkan payu dara Puting melecet Tidak cukup susu  …

Read More

Kebaikan Minyak Ikan Untuk Ibu Hamil

kebaikan minyak ikan untuk ibu hamil

KEBAIKAN MINYAK IKAN UNTUK IBU HAMIL Artikel kali ini adalah mengenai kebaikan minyak ikan untuk ibu hamil.  Minyak ikan adalah minyak yang berasal dari tisu ikan berminyak. Ia mengandungi asid lemak omega-3 asid eicosapentaenoic (EPA) dan asid docosahexaenoic (DHA), prekursor eikosanoid tertentu.  Minyak ikan dikatakan dapat mengurangkan keradangan dalam badan, dan mempunyai manfaat kesihatan lain. Asid lemak minyak dan omega-3 telah dikaji dalam pelbagai keadaan lain, seperti kemurungan klinikal, kebimbangan, kanser, dan degenerasi makula, tetapi faedah dalam keadaan ini belum disahkan.   MINYAK IKAN OMEGA GUARD   Dihasilkan daripada ikan…

Read More

6 Cara Menghilangkan Jerawat

6-cara-menghilangkan-jerawat

6 CARA MENGHILANGKAN JERAWAT 6 Cara Menghilangkan Jerawat. Anda mempunyai masalah jerawat?  Tak sembuh-sembuh malah makin teruk?  Mari saya kupas apakah jerawat. APAKAH ITU JERAWAT? Jerawat adalah keadaan di mana terdapat bintik atau benjolan pada permukaan kulit.  Masalah kulit ini terjadi apabila liang roma tersumbat dengan minyak dan sel kulit mati. Masalah jerawat boleh dikategorikan dari biasa kepada masalah yang  teruk.  Acne vulgaris termasuk bintik hitam, bintik putih, papul, nodus dan ‘cyst’ adalah di antara masalah jerawat yang paling biasa. JENIS-JENIS JERAWAT Jerawat tanpa keradangan seperti bintik hitam dan bintik…

Read More

Tips Untuk Mengawal Mabuk Hamil

Tisp untuk mengawal mabuk hamil

TIPS UNTUK MENGAWAL MABUK HAMIL   Hari ini saya nak bercerita mengenai Tips Untuk Mengawal Mabuk Hamil.  Lebih daripada setengah para ibu hamil mengalami mabuk hamil.  Mabuk hamil adalah perasaan memualkan yang anda alami ketika hamil.  Mabuk hamil boleh terjadi tetapi tidak selalu diiringi dengan muntah.  Mula selalunya merupakan peningkatan hormon di dalam badan anda.  Ramai pakar perubatan berfikir yang mabuk hamil adalah petanda yang baik.  Ini kerana ia membawa maksud di mana plasenta berkembang dengan baik.   Mual dan muntah boleh menjadi salah satu tanda kehamilan di mana ia selalunya…

Read More

4 Kebaikan Minyak Ikan Omega Guard Shaklee

4 kebaikan minyak ikan omega guard shaklee

4 KEBAIKAN MINYAK IKAN OMEGA GUARD SHAKLEE   4 Kebaikan minyak ikan omega guard shaklee.  Ya, di pasaran sekarang terdapat pelbagai minyak ikan yang pelbagai jenis dan jenama.  Semuanya terpulang pada kita untuk memilih dari segi bajet dan kelebihan sesuatu produk.   Suka di sini saya tekankan kebaikan minyak ikan omega guard shaklee.  Kenapa minyak ikan omega guard Shaklee ini menjadi pilihan saya?.  Asid lemak Omega-3 adalah lemak yang sihat atau ‘baik’ yang diperlukan untuk menyokong fungsi normal tubuh.     4 KEBAIKAN MINYAK IKAN OMEGA GUARD SHAKLEE dikaji secara meluas…

Read More

CoQ-Trol Plus Produk Baru Shaklee

CoQ-Trol Plus Produk baru shaklee

CoQ-TROL PLUS PRODUK BARU SHAKLEE   CoQ-Trol Plus Produk Baru Shaklee.  Coenzyme Q10 adalah komponen yang penting untuk penghasilan tenaga di dalam sel. Ia berada di dalam mitokondria, stesen janakuasa sel. Coenzyme Q10 tinggi dalam sel otak, jantung, dan hati. Ia menukarkan lemak dan gula kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga adalah antioksida yang berkesan, melindungi sel daripada dirosakkan oleh radikal bebas.   Walaubagaimanapun, tahap Coenzyme Q10 menurun apabila usia kita meningkat dan penggunaan statin untuk menurunkan kolesterol menyebabkan tahap Coenzyme Q10 semakin rendah di dalam tubuh.   Nutritional Facts CoQ-Trol…

Read More

Pengedar Shaklee Putrajaya 0193766967

pengedar shaklee putrajaya 0193766967

PENGEDAR SHAKLEE PUTRAJAYA 0193766967 Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada pengunjung infosihatanda.com.  Saya doakan anda ceria, sihat dan dimurahkan rezeki selalu.  Pertama sekali sekalung budi terima kasih kerana sudi singgah di infosihatanda.com.   Saya Aziah Pengedar Shaklee Putrajaya 019376967.  Skop bahagian adalah di Presint 11 Putrajaya.  Haa.. Yang mana berdekatan dengan Presint 11 dan seluruh Putrajaya tu bolehlah saya COD.  Oh, jangan risau! Kepada semua pelanggan di seluruh Malaysia juga saya boleh poskan.    SHAKLEE MALAYSIA Saya adalah salah seorang pengedar Shaklee di Malaysia.  Apa yang ada di website Shaklee anda juga…

Read More

Kesan Pengambilan ESP Pada Kulit Saya

kesan pengambilan esp kepada kulit saya

KESAN PENGAMBILAN ESP PADA KULIT SAYA Kesan Pengambilan ESP.  Hari ini saya akan kongsikan pengalaman saya menggunakan ESP dan memberi kesan kepada kulit saya terutamanya. Umum ramai yang telah mengetahui kebaikan ESP Shaklee.  Ya, saya juga tahu ada yang menerusi pembacaan dan juga pengalaman sendiri bukan.  Nak cerita juga ni.  Kalau dulu ESP ni tiada perisa.  Sekarang sudah diupgrade kepada perisa vanilla.  Sedap tau jangan tak tau.   KESAN PENGAMBILAN ESP KEPADA KULIT SAYA   Pengalaman Pertama – Kulit muka Kulit muka saya ni takla secantik semulus Siti Nurhaliza.  Dari…

Read More

Vitalea Promosi November 2017

vitalea promosi november 2017

VITALEA PROMOSI NOVEMBER 2017 Vitalea Promosi November 2017 ini khas Shaklee berikan kepada anak-anak.  Sebelum ini banyak promosi menjurus kepada orang dewasa sahaja bukan.  Kini bulan November Shaklee tujukan kepada anak-anak juga.  Selain kesihatan orang dewasa anak-anak juga memerlukan nutrisi yang sihat untuk tumbesaran. Vitalea Kids mengandungi 18 vitamin dan mineral yang diperlukan oleh badan, termasuk 8 vitamin B yang penting. KEISTIMEWAAN VITALEA PROMOSI NOVEMBER 2017   Di dalam vitalea mengandungi Zinc yang membantu menguatkan imunisasi dan mempercepatkan penyembuhan luka   Mengandungi vitamin A yang sangat baik untuk penglihatan  …

Read More

VitaLea Shaklee Kanak-Kanak

vitalea shaklee kanak-kanak

VITALEA SHAKLEE KANAK-KANAK   Vitalea Shaklee Kanak-Kanak.  Anak-anak anda yang sedang membesar memerlukan vitamin dan mineral yang mencukupi untuk kesihatan dan tumbesaran optimum mereka.   Kebanyakan kanak-kanak sangat memilih makanan. Dngan itu, Vita-Lea® for Children dicipta khas dengan mikronutrien berspektrum luas untuk memenuhi keperluan nutrisi si manja anda.   KEISTIMEWAAN VITALEA SHAKLEE KANAK-KANAK Vita-Lea® for Children dihasilkan dengan rangkaian 18 vitamin dan mineral yang komprehensif. Setiap hidangan menyediakan 100% Nilai Harian kesemua lapan vitamin B, serta vitamin C, D dan E, yang memainkan peranan penting untuk menyokong tubuh yang sihat. Tanpa…

Read More

Manfaat Detoks Pada Tubuh Badan

manfaat detoks pada tubuh badan

MANFAAT DETOKS PADA TUBUH BADAN   Secara keseluruhan badan kita terdedah kepada toksin dari persekitaran, pemakanan yang tidak sihat, dan tekanan hidup. Pendedahan yang kerap dan berterusan melemahkan keupayaan semulajadi badan untuk menyingkirkan toksin. Ia menyebabkan berlakunya pengumpulan toksin yang boleh membawa kepada pelbagai penyakit. Oleh itu, amalan detoks secara berkala adalah penting untuk menjaga kesihatan.   7 MANFAAT DETOKS PADA TUBUH BADAN PENGURANGAN BERAT BADAN Toksin memberi kesan buruk kepada keupayaan tubuh secara semula jadi untuk membakar lemak yang mengakibatkan kepada penambahan berat badan.  Toksik telah melekat akan membuatkannya…

Read More

Rahsia Kulit Cantik Berseri

Rahsia kulit cantik berseri

  RAHSIA KULIT CANTIK BERSERI   Rahsia kulit cantik berseri.  Kali ini saya ingin memberi tips rahsia kulit cantik berseri yang saya jamin anda akan perolehi jika mengamalkannya secara konsisten.   Saya perkenalkan   RAHSIA KULIT CANTIK BERSERI – THE RADIANT 4       RAHSIA KULIT CANTIK BERSERI – KANDUNGAN THE RADIANT 4     ESP MIXED SOY PROTEIN ISOLATE POWDER Protein membina tubuh anda. Ia adalah penting untuk pertumbuhan, penyelenggaraan dan pembaikan tisu dalam badan anda, termasuk kulit anda. ESP merupakan minuman yang lazat dan kaya dengan protein berasaskan…

Read More

Kenapa Berat Badan Tidak Turun

Kenapa berat badan tidak turun

BERAT BADAN TIDAK TURUN   Berat Badan Tidak Turun?.  Saya sedia maklum ramai yang ingin turunkan berat badan bukan.  Tapi malangnya, tiada ilmu.  Ilmu yang ada pun sekadar bacaan.  Kemudian, tiada sokongan dari orang lain.  Di sini saya ingin kongsikan beberapa tips.  Diharapkan tips ini dapat membantu anda dalam menurunkan berat badan. SKIP HIDANGAN Saya tahu anda nak turunkan berat badan.  Tapi, janganlah skip hidangan.  Kenapa saya kata jangan skip hidangan.  Setiap hidangan adalah penting sama ada 5/6 kali hidangan yang perlu kita ambil dalam sehari.  Ha? banyak kali kena…

Read More

Promosi Shaklee Ogos 2017

Promosi Shaklee Ogos 2017

PROMOSI SHAKLEE OGOS 2017   Promosi Shaklee Ogos 2017.  Wah, dengar je promosi mesti laju.  Setiap bulan inilah yang dinanti-nanti terutama Ahli Shaklee. Mesti menanti-nanti promosi apa yang ditawarkan oleh Shaklee.  Mana tidaknya.  Setiap promosi yang dibuat mesti ada keistimewaan dan kelebihan.  Yang penting ada value dan penjimatan di situ.  Siapa tak rebut dia rugi gitu.   PROMOSI SHAKLEE OGOS 2017   1. Beli 5 BOTOL OMEGAGUARD dapat EVOUCHER RM20 x 3 = RM60. Boleh redeem Evoucher dalam belian seterusnya. Setiap belian rm100 dalam 1 resit boleh redeem Evoucher rm20.…

Read More