6 JANGAN Yang Perlu Diingat Ketika Beraya

6 JANGAN YANG PERLU DIINGAT KETIKA BERAYA    6 Jangan Yang Perlu Diingat Ketika Beraya.  Rasanya tajuk ini adalah perkara panas yang sering diaju semasa mengunjung atau bertandang di rumah saudara-mara atau jiran.  Sebenarnya walaupun mereka yang kita lawati itu adalah saudara ataupun mereka adalah rapat dengan kita, namun hati dan perasaan mereka sebenarnya perlu… Read More »

Rahsia 4 Ubat Kencing Manis Paling Berkesan

 RAHSIA 4 UBAT KENCING MANIS PALING BERKESAN   Rahsia 4 Ubat Kencing Manis Paling Berkesan.  Saya hendak kongsikan kepada pembaca TERUTAMANYA kepada mereka yang menghidapi penyakit kencing manis.  Di sini saya ingin merungkaikan  Rahsia 4 Ubat yang boleh membantu merawat kencing manis.    TANDA-TANDA KENCING MANIS 1.Buang air kecil dan air besar tak lawas Gula… Read More »

Harga Youth Shaklee Youth Starter Set

HARGA YOUTH SHAKLEE YOUTH STARTER SET   Harga Youth Shaklee Youth Stater Set.  Bermula Jun 2016, harga bagi semua barang adalah 0% GST.  Maka begitu juga dengan Youth Shaklee.  Jadi harganya adalah lebih murah dan yang lebih utama adalah lebih nilai dan lebih berbaloi resultnya.     Baiklah.  Sebelum menggunakan sesuatu set penjagaan kulit, kita perlu… Read More »

Cara Berhenti Merokok Yang Paling Berkesan

CARA BERHENTI MEROKOK YANG PALING BERKESAN   Cara Berhenti Merokok Yang Paling Berkesan.  Hari ini saya nak cerita sedikit mengenai merokok.  Ya, kita sedia maklum bahawa ramai di luar sana yang merokok.  Kenapa perlu merokok?  Anda sendiri tahu kesan dan akibat buruk daripada merokok ini.  Pelbagai usaha daripada Kerajaan juga untuk perokok-perokok supaya berhenti merokok. … Read More »

Cara Mendapatkan Vivix Shaklee Yang Murah

CARA MENDAPATKAN VIVIX SHAKLEE YANG MURAH   Cara mendapatkan vivix shaklee yang murah.  Kali ini akak akan bincangkan mengenai tajuk ini.  Ya, ramai yang sedia maklum apa itu vivix bukan.  Tapi yang mana masih belum maklum apa itu vivix, akak akan ceritakan serba sedikit mengenai apa itu vivix. Vivix® Minuman Botani yang Lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee… Read More »

Panduan Penggunaan Youth Shaklee Skincare

PANDUAN PENGGUNAAN YOUTH SHAKLEE SKINCARE   Panduan penggunaan Youth Shaklee Skincare.  Baiklah sini akak nak share panduan penggunaan Youth.  Youth Shaklee Skincare ini telah terbukti berkesan untuk merawat kulit muka yang mempunyai masalah jerawat, jeragat, pori besar dan akan membuatkan kulit muka anda kelihatan muda 10 tahun dari usia sebenar anda.  Ini bukanlah omong kosong… Read More »

Harga Youth Skincare Shaklee Individual

HARGA YOUTH SKINCARE SHAKLEE INDIVIDUAL   Harga Youth Skincare Shaklee Individual.  Yes.  Bermula 21 Mei 2018 Shaklee Malaysia telah pun melancarkan supaya anda diluar sana boleh membeli Youth Skincare secara berasingan.  Walaupuan Youth Skincare ini telah dijual berasingan. Namun, untuk anda mendapatkan lebih nilai dan lebih jimat, Promo Shaklee bagi Youth masih boleh dibeli sehingga… Read More »

7 Tips Ajar Anak Kecil Berpuasa Kali Pertama

7 TIPS AJAR ANAK KECIL BERPUASA KALI PERTAMA   7 Tips Ajar Anak Kecil Berpuasa Kali Pertama.  Mencabar bukan?  Ye lah sebagai ibu bapa kita diberi tanggungjawab yang besar dalam mendidik dan membimbing anak kita.  Antara cabarannya ialah mengajar anak kecil untuk berpuasa pada kali pertama.  Mesti bermacam-macam karenah yang berlaku.    Saya pun teringat… Read More »

7 Sunnah Puasa Mengikut Amalan Rasulullah

7 SUNNAH PUASA MENGIKUT AMALAN RASULULLAH   7 Sunnah Puasa Mengikut Amalan Rasulullah.  Selamat Menyambut Bulan Ramadhan buat semua umat Islam.  Alhamdulillah kita diberikan masa dan peluang lagi untuk tahun ini supaya dapat menunaikan ibadah puasa.  Tak dapat nak bayangkan rasa kelainan untuk menyambut puasa.  Akak pasti yang sibuk mestilah ibu-ibu.  Betul kan? Mana tidaknya. … Read More »

6 Masalah Sering Terjadi Semasa Berpuasa

6 MASALAH SERING TERJADI SEMASA BERPUASA   Kali ini akak hendak kongsikan kepada semua tentang 6 Masalah Sering Terjadi Semasa Berpuasa.  Dalam menjalani ibadah puasa yang mana kita perlu menahan lapar dan dahaga semestinya menguji ketahanan mental dan fizikal serta aktiviti harian kita.   Waktu kita berpuasa yang mana bukan rutin harian kita ada sesetengah mereka… Read More »

Kebaikan Asid Folik Untuk Ibu Mengandung

KEBAIKAN ASID FOLIK UNTUK IBU MENGANDUNG   Kebaikan asid folik untuk ibu mengandung.  Hari ni akak nak kongsikan kepada anda terutama ibu mengandung dan bakal ibu untuk pengetahuan bersama. APAKAH ASID FOLIK Asid folik adalah salah satu vitamin dalam kumpulan B. Ia wujud secara semulajadi sebagai folat dalam kekacang, sayuran hijau, beberapa buah, dan juga… Read More »

Harga Youth Skincare Shaklee Malaysia

HARGA YOUTH SKINCARE SHAKLEE MALAYSIA   Harga Youth Skincare Shaklee Malaysia.  Ya, Shaklee kini telah mengeluarkan produk penjagaan kulit yang baru.  Produk ini dinamakan Youth.  Sebelum sampai ke Malaysia produk ini telah pun diguna di luar negara terlebih dahulu.  Kemudian diformulakan khas untuk penduduk Malaysia dengan ramuan yang terpilih.  Jadi ianya lebih sesuai dengan cuaca… Read More »

10 Kesalahan Perlu Dielak Semasa Mengundi

10 KESALAHAN PERLU DIELAK SEMASA MENGUNDI   10 Kesalahan Perlu Dielak Semasa Mengundi.  Hari ni akak nak cerita sedikit pasal mengundi. Eh tetibakan hari ni nak cerita pasal mengundi.  Tapi yang pasti akak bukan nak cerita apa-apa pasal politik atau pun parti-parti yang bertanding.  Akak tak terlibat dengan semua tu sama ada secara langsung atau pun… Read More »

Petua Hilangkan Senggugut Dengan Berkesan

PETUA HILANGKAN SENGGUGUT DENGAN BERKESAN APA ITU SENGGUGUT?   Senggugut adalah kesakitan yang dialami semasa kedatangan haid.  Ianya sering menyerang wanita pada hari pertama dan kedua haid.  Namun begitu, ianya biasa berlaku di bahagian bawah perut atau pelvis semasa datang haid. Rujukan senggugut juga boleh dilihat di myhealth   SIMPTOM-SIMPTOM PENYAKIT INI     Sakit Kepala… Read More »

Promosi Shaklee Mei 2018

PROMOSI SHAKLEE MEI 2018   Ya, Promosi Shaklee kembali lagi.  Setiap bulan ada sahaja promosi yang hebat ditawarkan.  Jom kita tengok apa yang Shaklee tawarkan bulan Mei 2018 ini.  Bagi akak bulan ni wajib rembat cepat-cepat.  Apa taknya.  Tawaran yang ditawarkan ni sesuai untuk Bulan Ramadhan yang akan datang untuk memastikan kita lebih bertenaga sepanjang… Read More »

Cara Menghilangkan Jerawat dan Bekas

CARA MENGHILANGKAN JERAWAT DAN BEKAS   Hari ni akak nak kongsikan kepada semua Cara Menghilangkan Jerawat dan Bekas.  Akak pasti anda mesti telah mencuba pelbagai produk di pasaran dari yang murah sehingga yang mahal.  Selain itu ada juga yang telah mencuba cara tradisional yang bermacam-macam petua yang diberikan.  Namun kesannya tidak ketara.  Kenapa?  Kadang kala… Read More »